Basisschool Lommel geeft het grootouderfeest elk jaar een andere invulling

Concrete realisatie

BS Lommel organiseert – zoals veel scholen – elk jaar een grootouderfeest. Maar daar blijft het niet bij: elk jaar ziet het grootouderfeest er anders uit! Een werkgroep van leerkrachten en ouders gaan aan de slag om alles in goede banen te leiden. Enkele jaren geleden werden optredens gehouden met een koffie en koekje. Een ander jaar werd een wandeling georganiseerd door Lommel voor de grootouders. De kinderen van het zesde leerjaar stonden in voor het rondgidsen. Op die manier werd een activiteit rond (groot)ouderbetrokkenheid gekoppeld aan de lesinhouden van de kinderen. De grootouders vonden dit een geweldige ervaring waar ze nu nog van spreken. Na de rondleiding kregen de grootouders nog een drankje aangeboden en volgde een reportage van foto’s op de beamer. En vorig jaar werden volksspelen georganiseerd op de speelplaats waar zowel grootouders als kinderen aan konden deelnemen. De grootouders kenden die spelen nog ‘van vroeger’ en konden op die manier de kinderen mee op sleeptouw nemen. Plezier gegarandeerd!

Context van de school

BS Lommel is een basisschool in het centrum van Lommel. De school is gelegen op een campus samen met de middenschool, en het Atheneum, centrum voor volwassenonderwijs. De school heeft in het kader van de brede school heel wat klemtonen: atelierwerking, buddy’s, droomfabriek, MOS, enz. De school ontving in 2014 het label oudervriendelijke school.  

Opvolging

Het is de bedoeling dat dit project blijft lopen en elk jaar opnieuw origineel ingevuld wordt. Een goede samenwerking tussen schoolteam en ouders in de ouderwerking en veel helpende handen van ouders en leerlingen zijn hiervoor nodig.

Contactgegevens

BS Kla4tje

Mudakkers 25

3920 Lommel