Brede school De Tovertuin stelt haar werking voor aan ouders via School in Zicht


Ouders in Lokeren kunnen basisscholen voor hun kind vergelijken via ‘School in Zicht’. Via dit project kunnen ouders een bezoek en persoonlijke rondleiding krijgen in verschillende basisscholen. In Brede School De Tovertuin worden ze dan niet alleen ontvangen door de coördinator, maar ook door enkele ouders van de ouderraad en moedergroep. 


Context van de school

Brede School De tovertuin was een buurtschool die doorheen de jaren nog weinig kansrijke leerlingen aantrok. Met omschakeling naar een brede school en de hulp van School In Zicht worden ze nu weer langzaam aan een gemengde school. Doordat ouders die op zoek zijn naar een school elkaar tijdens de zoektocht ook ontmoeten, zien ze dat ze niet de enigen zijn in hun zoektocht naar een goede buurtschool.

Aanpak

De nieuwe ouders kunnen bijschuiven rond de koffietafel en krijgen gebak aangeboden. Telkens is er wel iemand die iets lekkers heeft klaargemaakt voor dit moment op vrijdagochtend. De nieuwe ouders kunnen vragen stellen aan ouders en aan de coördinator en daarna krijgen ze ook nog een rondleiding in de school, waar de lessen volop aan de gang zijn. Zo krijgen ze een goed beeld van hoe het er op school aan toe gaat.

Contactgegevens