Basisschool De Brug werkt met verkeersouders

Concrete realisatie

Op Basischool De Brug wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan verkeer. Het is een rode draad in wat de school de leerlingen wil meegeven. Dit gaat van een fietsexamen, over fluovestjes bij een uitstap tot de veiligheid aan de schoolpoort. Ouders spelen hier een belangrijke rol in. Zo is er binnen de ouderwerking een werkgroep verkeer, die met de school overlegt, maar ook met de lokale overheid over de verkeerssituatie. Daarnaast komen er ook ouders helpen bij verkeersproeven. Al de ouders die helpen rond verkeer kunnen zich opgeven als verkeersouder en genieten op die manier van voordelen bij de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Context van de school

Deze basisschool heeft een groot succes in de regio en telt bijna 500 leerlingen. Desalniettemin is ze gelegen langs een vrij drukke baan. Aandacht voor verkeer is dus zowel logisch als noodzakelijk. De school kan rekenen op de steun van heel wat ouders. Dat is onder andere te danken aan de laagdrempelige aanpak en het warme onthaal voor iedereen die de school betreedt.

Concrete tips voor wie ook aan de slag wil

Een aparte werkgroep verkeer geeft geïnteresseerde ouders de kans om dieper op het thema verkeer in te gaan

Zorg dat werken rond verkeer een rode draad is in de aanpak van de school, waar niet enkel in een project rond gewerkt wordt.

Zich registreren als verkeersouder heeft leuke voordelen als ondersteunend materiaal, een uitnodiging voor de dag van de verkeersouder en zelfs een kortingskaart voor het tanken.

Ga eens kijken op www.verkeersouders.be. Daar vind je alle info.

Contactgegevens

Griet Rossau

Basisschool De Brug

Brugstraat 83

Sint-Job-in-‘t-Goor

directie@bsdebrug.be