Koninklijk Atheneum Eeklo maakt Meet & Eat tot een succes

Concrete realisatie 

KA Eeklo pakte zijn meet & eat (jaarlijks eetfestijn) anders aan: tijdens het aperitief traden leerlingen op en gaven het beste van zichzelf in allerlei disciplines: dans, muziek, kortfilm, tekenen enz. De ouders konden genieten van de optredens en schoven daarna allemaal aan voor het eetfestijn.

Geschiedenis en verloop

Het jaarlijkse eetfestijn op school had steeds weinig succes. Een nieuwe formule drong zich dus op. Tegelijkertijd wou men op school ook intensiever rond talenten werken. De meet & eat kwam aan beide vragen tegemoet. Door de optredens te koppelen aan het eetfestijn, was zowel de opkomst als de tevredenheid veel groter. Tijdens de optredens kregen de leerlingen de kans om hun talenten te laten zien aan hun medeleerlingen, leerkrachten en de ouders. Voor de ouders was het een positieve gelegenheid om naar de school te komen.

Evaluatie

Het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen was erg tevreden achteraf: de, de leerlingen, de leerkrachten, de ouders en de directeur. Bovendien reiken de positieve effecten verder dan een grote tevredenheid over de activiteit. De leerlingen begrepen hiermee dat ze samen school kunnen maken en doen sindsdien zelf allerlei voorstellen. De basis voor meer ouder- en leerlingbetrokkenheid is hiermee zeker gelegd. Verder bleek het ook een interessante recruteringsactiviteit te zijn, de ouders van de leerlingen van het basisonderwijs waren ook uitgenodigd en waren heel enthousiast.

Concrete tips voor wie ook aan de slag wil

  • Zorg dat er voldoende leerkrachten zijn die zich willen inzetten om de activiteit tot een succes te maken. Zij kunnen de leerlingen op weg zetten, voor materiaal zorgen en hulp bieden bij repetities.
  • Nodig ouders op verschillende manieren uit. Maak hen nieuwsgierig in je herinneringsberichtje.
  • Is je school onderdeel van een campus? Nodig ook ouders uit van de andere scholen van de campus.
  • Zorg voor goed eten en een lage kostprijs. Daar tekent iedereen voor!

Contactgegevens

KA Eeklo

Eikelstraat 41

9900 Eeklo