Mededeling van een niet-gerealiseerde inschrijving

Wanneer een school jouw zoon of dochter niet kan inschrijven omdat er bijvoorbeeld geen vrije plaatsen meer zijn, dan moet de school jou een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving bezorgen.

Wanneer ontvang je een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving?

  • Bij inschrijving in een school die geen vrije plaatsen meer heeft 
  • Na een aanmeldingsprocedure voor elke school van hogere keuze waarvoor je geen ticket ontvangt. Bijvoorbeeld: je meldde jouw kind aan voor 5 scholen. Na de aanmeldingsperiode ontvang je geen ticket om in te schrijven in de school van eerste keuze, maar wel een ticket om in te schrijven voor een school van tweede keuze. Voor de school van eerste keuze ontvang je een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving. 
  • Na een inschrijving onder ontbindende voorwaarde wanneer de school kan motiveren dat de nodige aanpassingen onredelijk worden geacht. 

Het is belangrijk om deze mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving goed te bewaren omdat deze onder meer volgende informatie bevat:

  • De plaats die jouw kind inneemt op de ‘wachtlijst’. Is jouw kind bijvoorbeeld nummer 1 op de wachtlijst, dan zal de school jou als eerste contacteren wanneer er terug een plaatsje vrijkomt
  • De contactgegevens van de organisaties bij wie je terecht kan voor bemiddeling of een klacht
Contactpersoon
Isabelle Ceuppens
Begeleider Diversiteit
0474 06 91 80