OEFENKANS Nederlands

Wil je ouderwerking graag inzetten op meer ouderbetrokkenheid? Wil je Oefenkans Nederlandsbeter communiceren met anderstalige ouders? Dan is de map “OEFENKANS Nederlands voor en door ouders” iets voor jou.

De map bevat 26 methodieken met bijhorend materiaal die door ouders en scholen kan ingezet worden tijdens verschillende activiteiten met alle ouders. Dankzij 11 pilootscholen werd het instrument uitgebreid getest en bijgestuurd waar nodig. Nu kunnen alle scholen en ouderwerkingen in Vlaanderen ermee aan de slag.

De map is een gezamenlijke realisatie van de 3 ouderkoepels GO! ouders, KOOGO en VCOV met de steun van het Agentschap Integratie en Inburgering.  Je kan ze downloaden door het formulier onderaan de pagina in te vullen. 

Je kan ook een exemplaar aanvragen via iris.van.schoorisse@g-o.be. Een medewerker van GO! ouders komt dan graag bij jou langs met de map en samen bekijken we de mogelijkheden hoe met “OEFENKANS Nederlands voor en door ouders” op jouw school aan ouderbetrokkenheid kan gewerkt worden.

 

Laat je e-mailadres achter wanneer we jou mogen contacteren omtrent jouw ervaring met dit materiaal. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om een overzicht te bewaren van hoe vaak een materiaal werd aangevraagd. Jouw persoonlijke gegevens worden niet aan derden bezorgd.

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11