Onmiddellijk inschrijven

Start je kind volgend schooljaar in de eerste kleuterklas of het eerste jaar van het secundair onderwijs? Dan zal je je kind moeten inschrijven in een school.
In sommige scholen kan je van zodra de inschrijvingen starten onmiddellijk langsgaan en je kind ter plaatse inschrijven. Ga na in de school welke procedure zal gevolgd worden.

Inschrijven betekent dat je persoonlijk langsgaat om je kind in te schrijven. Je ondertekent het pedagogisch project en het schoolreglement. Check de correcte datum bij de school. 
Het tijdstip waarop je jouw kind inschrijft is belangrijk. Hoe eerder je komt, hoe groter de kans dat je je kind kan inschrijven en op de school kan starten in het volgende schooljaar. Dit is vooral belangrijk als er meer kinderen zijn die zich willen inschrijven, dan vrije plaatsen. In dat geval is er geen plaats voor wie zich het laatst inschrijft.

Indien je kind niet meer kan ingeschreven worden, dan komt deze op een wachtlijst terecht. Je ontvangt van de school een 'mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving'. Bewaar dit document goed. Hierop wordt onder meer vermeld welke plaats jouw kind op de wachtlijst heeft. Komt er weer een plaatsje vrij en is jouw kind de volgende op de wachtrij? Dan zal de school opnieuw contact met jou opnemen. 

 

Contactpersoon
Isabelle Ceuppens
Begeleider Diversiteit
0474 06 91 80